Header Ads

Mercimek salatası

Malzemeler:
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Mercimeği iyice yıkayın. Soğanı bütün olarak koyun. Tuz ilave edin. Üzerine üç parmak çıkacak kadar su koyun. Kısık ateşte mercimekler ezilmeyecek şekilde pişirin. Aşağıdaki sosla karıştırın.

Sosu için:
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 çay bardağı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet kırmızı soğan (küp şeklinde doğranmış)
  • Yarım demet incecik doğranmış taze nane ya da bir çorba kaşığı kuru nane
Tüm malzemeyi karıştırın. Haşlanmış mercimekleri sıcakken içine atın ve tekrar karıştırın.

Not: Dilerseniz küçük doğranmış Çengelköy salatalık, küçük doğradığınız domates ve mısır da katabilirsiniz.